Utbildning

Maj 2019

DIGITALT PATIENTFALL OM AKNE

 

Patientfallet om Philip 15 år är baserat på fem frågor med utförlig återkoppling och tar cirka 5-7 minuter att genomföra. Klick på bilden för att komma till fallet”

 

 

 

 

Oktober 2017

NYTT UTBILDNINGSMATERIAL – ELEVFILMER OM AKNE PÅ OLIKA SPRÅK

 

Nu har du möjligheten att ladda ner fyra elevfilmer om akne! Du finner dem på www.prataomfinnar.se. Ett gäng härliga ungdomar från Nässjö kommun har spelat in informationsfilmer på arabiska, dari, engelska och svenska. Projektet beskrivs nedan av Anna-Carin Mähler Sandstedt, Skolsköterska med medicinskt ledningsansvar i Nässjö kommun.

”När jag vann Galderma-stipendiet hade jag lite tankar om vad pengarna skulle användas till men under tiden så kom jag på att det skulle vara roligt med en informationsfilm. Här i Nässjö har vi många ”nya svenskar” och jag funderade på hur jag bäst möter dem. Jag pratade med en lärare på gymnasiet som undervisar i media och så kom vi fram till detta. Vårdnadshavarna till eleverna som är med på filmerna har givit sitt godkännande att filmerna kan användas  av skolsköterskor nationellt.”

 

Ladda ned filmen
Högerklicka på länken och välj “Spara länk som…”

 

Ladda ned filmen
Högerklicka på länken och välj “Spara länk som…”

 

Ladda ned filmen
Högerklicka på länken och välj “Spara länk som…”

 

Ladda ned filmen
Högerklicka på länken och välj “Spara länk som…”

 

 

AKNESKOLAN.SE – EN UTBILDNINGSPORTAL OM AKNE

 

Akneskolan är en 15-20 minuter lång skräddarsydd e-learning för skolsköterskor där du får chansen att uppdatera dina kunskaper om orsakerna till akne och de olika behandlingsmetoder som finns. Utbildningen är produktoberoende och granskad av både hudläkare och skolläkare samt bygger på Läkemedelsverkets nya behandlingsrekommendationer för akne från 2014. Allt sammantaget är Akneskolan en bra grund för dig som vill hjälpa ungdomar med akne. Du kan välja att göra akneskolan via din dator, surfplatta eller mobiltelefon.

Starta din akneutbildning genom att klicka nedan.

 

 

 

MISSADE DU MÖJLIGHETEN VID KONGRESSEN 2014? NU KAN DU SE BÅDA DE INTERAKTIVA AKNEUTBILDNINGARNA HÄR!

 

Liksom vid 2013 års skolsköterskekongress i Malmö fick 400 av årets deltagare i Stockholm möjlighet att deltaga på en 25 minuter lång utbildning om akne. Föreläsare var skolläkare Nils Lundin. Utbildningen är uppdelad i en grund- och en fortsättningsdel. Det var många som inte fick plats på kongressen så ta chansen att se filmerna när du har tid och möjlighet.

 

Innehåll i grunddelen:

– Patientfall – Philip 16 år som söker läkare för sina finnar.
– Aknefakta och utbildning

 

 

Innehåll fortsättningsdelen:

– Föräldrafokus
– Hur prata med en omotiverad elev
– Akneappen
– Exempel på hur du kan jobba med akne på din skola

 

 

 

Båda filmerna innehåller dessutom en genomgång av kampanjen ”Prata om finnar”; materialet och din roll som skolsköterska.

 

 

skol

skol

skol

skol

skol

skol

skol

skol

Prataomfinnar.se är framtagen av Galderma Nordic AB och har faktagranskats av skolsköterskorna Anna Weidung, Anna Jangholm och Anneli Lokatt, tidigare mottagare av Galderma Nordics aknestipendium.